icon
icon
icon
icon
icon
icon

Nowoczesny zakład posiadający uprawnienia unijne zaprasza do współpracy firmy zainteresowane zakupem mięsa wieprzowego.

O firmie


Firma Handlowa ,,DOMINO’’ rozpoczęła swoją działalność gospodarczą we wrześniu 2004 roku. Zatrudniała wtedy przy rozbiorze mięsa wieprzowego około sześciu osób. Na dzień dzisiejszy zatrudnia dwudziestu pracowników. Praca odbywa się na jedną zmianę dzienną.
Zakład zlokalizowany jest w miejscowości Pólka-Raciąż 75A w gminie Raciąż woj. Mazowieckim. Teren na którym powstał zakład znajduje się w obrębie Nadwkrzańskiego Parku Krajobrazowego.
W lutym 2005 roku rozpoczęto w firmie wdrażanie systemu HACCP w celu udokumentowania bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanych elementów mięsa wieprzowego.
W 2006 roku podjęto decyzję o rozbudowie zakładu, a w rok później zakończono pracę, czego efektem jest powstanie ubojni trzody chlewnej. Żywiec do ubojni dostarczany jest przez lokalnych producentów trzody chlewnej. Powstała ubojnia jest dostawcą półtusz wieprzowych głównie dla potrzeb własnego rozbioru z przeznaczeniem uzyskanych elementów mięsnych dla odbiorców.
Następnym celem firmy w 2010 roku był plan rozbudowy części rozbiorowej mięsa wieprzowego, który zakończył się w grudniu tego samego roku.
Na dzień dzisiejszy w zakładzie pozyskuje się półtusze wieprzowe ok. 600 sztuk na tydzień oraz elementy mięsa wieprzowego 30 ton tygodniowo.
Odbiorcami elementów mięsnych produkowanych w zakładzie są sklepy detaliczne, hurtownie, zakłady mięsne oraz zakłady przetwórstwa mięsnego. Towar odbierany jest przez odbiorców bezpośrednio z zakładu lub rozwożony przez kierowców firmy własnym transportem.
Zakład posiada również własne sklepy firmowe, w których sprzedaje swoje wyroby.
Głównym celem działalności Firmy Handlowej ,,DOMINO’’ jest produkcja i sprzedaż mięsa wieprzowego o wysokich walorach jakości, spełniających potrzeby i oczekiwania obecnych i przyszłych klientów.
Politykę Jakości właściciel Krzysztof Brdak wraz z zespołem do spraw HACCP realizuje poprzez zatrudnienie kompetentnej, stale podnoszącej swoje kwalifikacje kadry. Stosowanie dobrej praktyki higienicznej (GHP) z dobrą praktyką produkcyjną (GMP) włącznie z funkcjonowaniem systemu jakości wszystkich pracowników.
Pracownicy zakładu zostali przeszkoleni w zakresie zasad funkcjonowania systemu HACCP oraz GHP i GMP i SA świadomi zagrożeń jakie zostały zidentyfikowane w całym, procesie produkcyjnym.
Firma Handlowa ,,DOMINO’’ stale dąży do uzyskania coraz wyższej jakości swoich produktów, ku zadowoleniu ich odbiorców i własnej satysfakcji. Stara się wychodzić naprzeciw wymaganiom klientów i przewidywać ich przyszłe oczekiwania.
Gwarancja jakości produkcji jest deklaracją, że opracowany i wdrożony system HACCP jest zgodny z zasadami określonymi w Codex Alimentarius.

 

ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!


Z poważaniem właściciel FIRMY HANDLOWEJ ,,DOMINO’’
Krzysztof Brdak
wraz z zespołem ds. HCCP

Nasze cele

Zakład zajmuję się:
- skupem trzody chlewne,
- ubojem zwierząt
- sprzedażą mięsa,
- sprzedażą półtuszy wieprzowych.

     

Newsletter

zrezygnuj z newslettera

Kontakt

"Domino" Zakład Rozbioru Mięsa
Półka-Raciąż 75A
09-140 Raciąż
tel. 23 679 00 18
kom. 502 575 037
domino-mieso@wp.pl
mapa dojazdu »